Pomidory w oliwie
Pomidory w oliwie4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1 kg pomidorów
- 1 szkl octu winnego
- kilka ząbków czosnku
- kilka listków bazylii
- kilka ziaren pieprzu
- oliwa z oliwek
- sól
Sposób wykonania;
Do 1 szklanki wody wlać ocet i doprowadzić do wrzenia, wówczas włożyć pomidory i odstawić na 5 minut.
Po tym czasie je odcedzić i przełożyć do słoika.
Każdą warstwę przekładać plasterkami czosnku, bazylią, ziarenkami pieprzu.
Całość zalać oliwą i posypać solą.
Dokładnie zakręcić i przechowywać w lodówce.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: wtorek, 03, styczeń 2012 09:46
- Waldek Zaborski
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak