Pomidorowe gazpacho z ogórkiem
Pomidorowe gazpacho z ogórkiem5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 8 pomidorów
- 1 ogórek
- 2 zielone papryki
- 1 kromka chleba
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki octu z czerwonego wina
- 1 łyzeczka soli
- 1 szkl soku pomidorowego
- sos z ostrej papryki
Sposób wykonania:
Pomidory, ogórek i pomidory drobno posiekać.
Dodać do nich chleb pokrojony na kawałki, posiekany czosnek, oliwę, ocet oraz sól.
Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wówczas wlać sok pomidorowy i jeszcze raz wymieszać.
Doprawić do smaku ostrym sosem z papryki.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: poniedziałek, 04, luty 2013 09:11
- Jadwiga Świtała
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak