Pomidorki z sosem rosyjskim
Pomidorki z sosem rosyjskim4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 500 g małych pomidorków
- 100 ml oleju
- 1 łyzka pasty pomidorowej
- 50 ml ketchupu
- 2 łyzki miodu
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- estragon
Sposób wykonania:
Olej wymieszać z pastą pomidorową, ketchupem, miodem oraz drobno posiekana cebulką.
Gdy skałdniki dokałdnie się połączą dorpawić do smku solą, pieprzem oraz estragonem.
Pomidorki przełożyć do salaterki i polac je sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: piątek, 05, sierpień 2011 09:11
- Anna
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak