Podudzia z kurczaka w imbirowej glazurze z sezamem
Podudzia z kurczaka w imbirowej glazurze z sezamem4.65 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- 12 podudzi z kurczaka
- 2 łyżki lekko podprażonych nasion sezamu
- ¼ szklanki chińskiego sosu barbecue
- ¼ szklanki płynnego miodu
- 1 łyżka świeżo utartego imbiru
- 3 drobno posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka wódki ryżowej
Sposób przyrządzenia:
Składniki marynaty zmiksować. Umyte i osuszone podudzia kurczaka umieścić w misce, dodać marynatę, dokładnie wymieszać, odstawić przykryte do lodówki na kilkanaście godzin. Tak przygotowane mięso obsączyć z nadmiaru marynaty, marynatę zachować. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C lub na grillu kilkakrotnie obracając i smarując marynatą. Przed podaniem posypać sezamem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 14, marzec 2012 13:50
- Paulina Tkacz
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany