Placuszki z cukinii Nataszy
Placuszki z cukinii Nataszy2.00 out of 5 based on 2 voters.
Pyszne chrupiące placuszki z cukinii. Wypróbuj nasz przepis. Do jego wykonania potrzebujesz: cukinii, marchewki, cebuli, jajka i oleju do smażenia.
Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 1 duża marchewka
- 1 średnia cebula
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- olej do smażenia
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Obraną cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Marchewkę i cebule również obrać i zetrzeć.Warzywa wrzucić do miski.Wbić do nich jajko i dodać mąkę pszenną.Całość dokładnie wymieszać.Gdyby masa wyszła za rzadka dodać jeszcze odrobinę mąki.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.Z powstałej masy smażyć placuszki na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Cukinia
- Opublikowano: piątek, 11, marzec 2016 04:48
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak