Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto czekoladowe Brygidy

Jeżeli szukasz ciekawego przepisu na ciasto to idealnie trafiłeś. Dziś przepis na czekoladowe ciasto Brygidy. Przepis zawiera: gorzką czekoladę, jajka, mąkę, jogurt naturalny oraz masło. 
 

Składniki:

  • 60 g  gorzkiej czekolady
  • 115 g masła
  • ½ szkl oleju
  • 190 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½  łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • ½  szkl  jogurtu naturalnego
  • 300 g mąki pszennej
  • 60 g kakao
  • 2 szkl cukinii 
  • płatki migdałowe do posypania

Sposób wykonania:

  1. Do miski przełożyć miękkie masło i utrzeć go na puszystą masę.
    Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo olej.
    Następnie wsypać cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia oraz sodę.
    Gdy składniki zaczną się łączyć wbijać po jednym jajku.
    Mieszać przez chwilę po czym dodawać na przemian mąkę z jogurtem.
    Następnie wsypać kawę i kakao.
    Na sam koniec dodać jeszcze pokruszoną czekoladę oraz startą cukinię.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Gotowe ciasto przelać do formy.
    Wierzch posypać jeszcze płatkami migdałowymi.
    Wstawić ciasto do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 1 godziny. 
     

Liczba porcji: 9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *