Pilaw pomidorowy Konrada
Pilaw pomidorowy Konrada0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 3 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 225 g długoziarnistego ryżu
- 400 g pomidorów z puszki
- szczypta cukru
- 600 ml wywaru z warzyw
- 1 łyżeczka suszonej mięty
- pól
- pieprz
- 2 łyżeczki orzeszków piniowych
- cząstki cytryny
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie po czym dodać ryż i smażyć kolejne 3 minuty cały czas mieszając.
Następnie dodać pokrojone pomidory razem z zalewą, wywar, miętę, cukier, sól i pieprz d smaku.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym pozostawić na ogniu pod przykryciem około 15 minut.
Po tym czasie dodać orzeszki piniowe i delikatnie przemieszać.
Przed podaniem spulchnić ryż widelcem i udekorować cząsteczkami cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: czwartek, 03, styczeń 2013 11:56
- Konrad Kwieciński
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak