Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne pikle z marchewek, fasolki szparagowej, papryczki i małych cebulek

Składniki:

    • 50 dkg oczyszczonych mini marchewek
    • 2 szklanki obranych małych cebulek
    • 50 dkg oczyszczonej fasolki szparagowej
    • 6 szklanek wody
    • 4 szklanki octu 5%
    • 4 łyżeczki soli
    • 1 łyżeczka mielonego kminku


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, sól i kminek, dodać marchewkę gotować 1 minutę następnie dodać cebulki i gotować kolejne 2 minuty, dodać fasolkę i utrzymywać całość w stanie wrzenia jeszcze 1 minutę. Zdjąć z ognia, wymieszać z octem, pozostawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę. Warzywa ułożyć w sterylnych słojach, dodać papryczki, zalać zalewą, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce 14 dni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *