Pikantna postna fasola
Pikantna postna fasola4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Fasolę z puszki wytrząsnąć na sito, wypłukać, obsączyć. W rondlu rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną w plastry cebulę, smażyć 3 minuty mieszając, Dodać obraną ze skóry, pokrojoną w paski paprykę. Dodać rozmieszaną z kilkoma łyżkami zimnej wody mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Dodać fasolę, natkę pietruszki, przyprawy. Powoli podgrzewać jeszcze kilka minut i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: czwartek, 31, marzec 2011 12:40
- Bożena
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak