Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi z kapustą i mięsem

 

Składniki:

  • 1,5 kg kapusty
  • 600 g mięsa
  • 4 cebule
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • jajko
  • 2,5 szkl mąki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Kapustę ugotować w solonym wrzątku po czym ja odcedzić i zemleć w maszynce.
    Następnie posiekaną cebulkę zeszklić na rozgrzanym maśle i dodać ja do kapusty.
    Mąkę zagnieść razem z jakiem i odrobiną wody na gładkie, które rozwałkować i wykroić  niego kółka.
    Na każdym ułożyć odrobinie farszu i zlepić pierogi, które ugotować w osolonym wrzątku.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *