Pierś z kurczaka z rusztu
Pierś z kurczaka z rusztu 0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na pierś z kurczaka z rusztu. Lista zakupów: pierś z kurczaka, sos sojowy, miód i musztarda.
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka miodu
- 3 łyżki musztardy sarepskiej
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Piersi z kurczaka delikatnie rozbić dłońmi.Następnie do miseczki przelać sos sojowy.Dodać miód, musztardę sarepską oraz oliwą z oliwek.Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Odstawić na około 2 godziny.Po tym czasie kłaść mięso na rozgrzanym ruszcie.Grillować z obu stron na złoty kolor.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: wtorek, 13, marzec 2018 18:16
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany