Pieczony schab Kasi
Pieczony schab Kasi 0 out of 5 based on 0 voters.
Wypróbuj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na pieczony schab. Lista zakupów: schab, czosnek, majeranek, tymianek.
Składniki:
- skladniki zamien
- skladniki zamien
- 1 kg schabu
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Schab dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Zalać go oliwą z oliwek.Dodać tymianek, rozmaryn, majeranek i zioła prowansalskie.Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Marynować kilka godzin, a najlepiej całą noc.Następnego dnia przełożyć do rękawa do pieczenia.Wstawić od piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1,5 godziny.Pod koniec pieczenia można rozciąć rękaw, aby skórka lekko się przyrumieniała.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Schab
- Opublikowano: niedziela, 16, luty 2020 21:03
- Monia