Pieczone szalotki w cukrze
Pieczone szalotki w cukrze 5.00 out of 5 based on 3 voters.
Składniki:
- 16 szalotek
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób wykonania:
Szalotki obrać ze skóry, przeciąć korzenie, ale ich nie usuwać.
Następnie posypać cukrem i przełożyć do rondla z rozgrzaną oliwą.
Smażyć na małym ogniu około 1 minutę po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni.
Piec około 30 minut po czym wyjąc je z piekarnika i według upodobań obrać ze skórki lub pozostawić w całości.
- Szczegóły
- Kategoria: Cebula
- Opublikowano: czwartek, 27, grudzień 2012 12:26
- Oliwia Dubiel
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak