Pieczone pieczarki z tymiankiem
Pieczone pieczarki z tymiankiem 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 500 g pieczarek
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanego tymianku
- ½ łyżeczki soli
- szczypta płatków suszonej czerwonej papryki
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
Do miseczki przełożyć grzyby, skropić je oliwa z oliwek.
Dodać tymianek, sól oraz płatki czerwonej papryki/.
Całość dokładnie wymieszać po czym rozłożyć je na blasze.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekaj około 30 minut.
Przed podaniem skropić jeszcze octem balsamicznym i posypać posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Pieczarki
- Opublikowano: poniedziałek, 17, grudzień 2012 09:21
- Teresa Panek