Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone młode ziemniaki

Składniki:

  • 1,5 kg średnich młodych ziemniaków
  • 8 ząbków czosnku
  • 2 cebule szalotki
  • świeży rozmaryn
  • oliwa
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki bardzo dokładnie wyszorować w wodzie miękką szczotką, osuszyć. W międzyczasie obrać i pokroić grubo czosnek. Ziemniaki ułożyć na blasze do pieczenia, oprószyć solą i pieprzem, posypać czosnkiem, posiekaną szalotką i obłożyć gałązkami rozmarynu. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 40 minut. W połowie pieczenia obrócić.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *