Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pianka z owocami

Składniki:

  • 250 g biszkoptów
  • masło
  • 4 jajka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • ¾ szkl. śmietanki
  • cukier waniliowy
  • kisiel bananowy
  • owoce sezonowe

    Sposób wykonania;
    Biszkopty ułożyć na dnie formy wysmarowanej masłem.
    Owoce obrać i pokroić na małe kawałki.
    Następnie żółtka zmiksować z dodatkiem cukru, cukru waniliowego oraz śmietanką.
    Powstałą masę wylać na biszkopty a na niej rozłożyć owoce.
    Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru w trakcie dosypując także kisiel i zalać owoce.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec aż lekko się zarumieni.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *