Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort śmietanowy na biszkoptach

Składniki:

  • 200 g biszkoptów
  • masło
  • 2 szkl. śmietanki kremówki
  • 2 śmietan-fixu
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki cukru pudru
  • szczypta soli
  • 8 łyżek wermutu
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 500 g truskawek

Sposób wykonania:

  1. Biszkopty ułożyć w formie wysmarowanej masłem.
    Kremówkę ubić razem z cukrem waniliowym, cukrem pudrem, solą oraz śmietanfixem i rozsmarować na biszkoptach.
    Skropić całość wermutem.
    Następnie skropić całość roztopioną czekoladą aby powstały cienkie strużki. 
    Udekorować truskawkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *