Pesto z pistacjami Tereski
Pesto z pistacjami Tereski0 out of 5 based on 0 voters.
Gorąco polecamy sprawdzone przepisy. Tym razem przepis na pesto z pistacjami Tereski. Lista zakupów: bazylia, czosnek, oliwa z oliwek oraz pistacje.
Składniki:
- 1 pęczek świeżej bazylii
- 1 ząbek czosnku
- 1 garść pistacji
- 100 ml oliwy z oliwek
- 15 g tartego parmezanu
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do blendera wrzucić listki bazylii.Dodać do nich obrany czosnek oraz pistacje.Następnie zalać całość oliwą z oliwek.Całość miksować.Gdy składniki zaczną się łączyć wrzucić jeszcze starty parmezan.Nadal miksować do uzyskania gładkiego, jednolitego pesto.Gotowe doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: piątek, 02, grudzień 2016 05:47
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny