Pesto z bazylii Julki
Pesto z bazylii Julki0 out of 5 based on 0 voters.
Portal dla osób poszukujących sprawdzonych przepisów. Pesto z bazylii Julki. Do jego wykonania potrzebujesz: bazylii, migdałów, czosnku i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 2 garście świeżej bazylii
- 1 garść startego parmezanu
- 1 garść migdałów
- 1 ząbek czosnku
- 10 łyżek oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do moździerza wrzucić listki bazylii.Dodać obrane migdały oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wsypać jeszcze szczyptę soli i pieprzu do smaku.Całość zalać oliwą z oliwek.Dokładnie utrzeć aż składniki zaczną się łączyć.Wówczas wrzucić starty parmezanNadal ucierać do uzyskania gładkiego, jednolitego pesto.Jeśli nie mamy moździerza można do tego użyć blendera.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 04, październik 2018 16:58
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny