Pesto Matyldy
Pesto Matyldy0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś podajemy przepis na aromatyczne pesto Matyldy. Aby go wykonać potrzebujesz: bazylii, czosnku, parmezanu i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 4 szkl listków bazylii
- 2/3 szkl oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 10 dag parmezanu
- 100 g orzechów włoskich
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do blendera wrzucić bazylię.Dodać do niej obrane ząbki czosnku oraz starty parmezan,Wrzucić jeszcze obrane orzechy włoskie.Zalać całość oliwą z oliwek.Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego pesto.Pesto idealnie nadaje się do makaronów czy sałatki z pomidorów i mozzarelli.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 30, lipiec 2015 05:48
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny