Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kalafiorowa Asi

Kolejna propozycja na znakomitą zupę. Będziesz zaskoczony jaka dobra. Zupa kalafiorowa przepisu Asi, aby ją wykonać będziesz potrzebować; kalafiora, marchewki, pietruszki, ziół i przypraw.  
 

Składniki:

  • 1  mały  kalafior
  • 2 marchewki
  • 1  pietruszka
  • kawałek   selera
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki śmietany 
  • koperek
  • sól morska  
  • pęczek szczypiorku

Sposób wykonania:

  1. Umytego kalafiora podzielić na różyczki, które wrzucić do garnka.
    Marchewkę, pietruszkę i selera również obrać i zetrzeć na tarce.
    Wrzucić do kalafiora.
    Zalać całość 1,5 l wody.
    Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw.
    Wówczas dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki i koperek.
    Zaprawić zupę śmietaną.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *