Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pałki z kurczaka Krzysztofa

Smaczne dania z drobiu w Twoim domu na każdą okazję. Pałki z kurczaka Krzysztofa. Do wykonania przepisu potrzebujesz: pałek z kurczaka, miodu, ketchupu, musztardy i czosnku. 
 

Składniki:

  • 7 pałek z kurczaka
  • 1 łyżka ostrego ketchupu 
  • 1 łyżka płynnego miodu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy 
  • 1 cebulka
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki chilii
  • sól 
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Przed przystąpieniem do wykonania potrawy należy dokładnie oczyścić mięso.
    Osuszyć go na papierowym ręczniku.
    Następnie obraną cebulkę drobno posiekać i wrzucić do miski.
    Dodać do niej obrany czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany.
    Wlać płynny miód, ketchup i musztardę.
    Dodać jeszcze oliwę oraz ostrą paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić do lodówki pod przykryciem na całą noc.
    Następnego dnia wyjąc mięso z lodówki i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny. 
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *