Pasta ze szczypiorkiem Kornela
Pasta ze szczypiorkiem Kornela0 out of 5 based on 0 voters.
Wykonaj dziś przepis na pyszną, wiosenną pastę ze szczypiorkiem pomysłu Kornela. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: białego sera, majonezu, chrzanu oraz szczypiorku.
Składniki:
- 70 g białego sera
- 2 jajka
- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do miseczki przełożyć biały ser.Dodać jogurt naturalny, majonez oraz chrzan.Całość dokładnie wymieszać.Następnie jajka ugotować na twardo.Aby skorupki lepiej się obierały, dodać do wody odrobinę soli.Gotowe obrać ze skorupki i drobno posiekać.Dodać do pasty.Następnie wrzucić jeszcze posiekany szczypiorek.Przemieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 14, kwiecień 2016 05:44
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny