Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z zielonych oliwek Justyny

Smakowita pasta z zielonych oliwek. Musisz jej spróbować. Idealnie sprawdzi się np. jako smarowidło na chrupiące grzanki. Do jej wykonania potrzebujesz: zielonych oliwek, kaparów, oliwy z oliwek i natki pietruszki.
 

Składniki:

  • 1 szkl zielonych oliwek 
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka kaparów
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Oliwki wrzucić do blendera.
    Dodać do nich obrane ząbki czosnku, kapary i natkę pietruszki.
    Następnie wlać sok z cytryny i oliwę z oliwek.
    Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej pasty.
    Gdyby wyszła zbyt gęsta, można dodać jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *