Pasta z ogórka i cebuli na ostro
Pasta z ogórka i cebuli na ostro 5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 1 ½ ogórka
- 3 małe papryczki
- kawałek konserwowego imbiru
- sok z 1 cytryny
- sól
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- łyżka oliwy
- szczypta cukru
Sposób wykonania:
-
Obrane ogórki pokroić w kostkę.
Następnie cebule posiekać i dodać do ogórków.
Wrzucić jeszcze imbir oraz papryczki.
Całość dokładnie zmiksować na jednolitą pastę.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz cukrem.
Na sam koniec wymieszać z olejem.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Ogórki
- Opublikowano: wtorek, 11, czerwiec 2013 10:37
- Magdalena Duda
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak