Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip koperkowy na jogurcie

 

Składniki:

  • pęczek koperku
  • 2 łyżeczki siemienia lnianego
  • 100 g serka homogenizowanego
  •  1 szkl. jogurtu
  •  ½ szkl. śmietanki kremówki
  • 1/3  łyżeczki białego pieprzu
  • 1/3  łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • 1/3  ostrej skórki z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzana patelnie wrzucić siemię lniane i uprażyć je na złoto.
    Wówczas dodać do niego serek homogenizowany, jogurt, śmietanę oraz skórkę z cytryny.
    Całość dokładnie zmiksować na gładką masę.
    Następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    Jeszcze raz całość zmiksować do połączenia się składników.
    Na sam koniec dodać posiekany koperek i całość dokładnie wymieszać ale nie miksować.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *