Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z awokado Łucji

I kolejny przepis na pyszną pastę tym razem z awokado w roli głównej. Aby ją wykonać potrzebujesz: awokado, soku z cytryny, czosnku i przypraw. 
 

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Awokado przekroić wzdłuż na pół.
    Usunąć z niego pestkę po czym delikatnie wydrążyć miąższ.
    Wrzucić go do blendera.
    Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny.
    Całość dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą pastę.
    Gotować doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *