Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z awokado Oli

Wypróbuj przepis na pyszną, aksamitną pastę z awokado. Aby ją przyrządzić będziesz potrzebować: awokado, czosnek, oliwę z oliwek i przyprawy. 
 

Składniki:

  • 1 awokado 
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1/2 cytryny
  • szczypta pieprzu 
  • szczypta papryki chili
  • szczypta soli
 

Sposób wykonania:

  1. Awokado sparzyć wrzątkiem.
    Następnie przekroić go wzdłuż na pół.
    Wydrążyć pestkę po czym delikatnie wyjąć miąższe.
    Wrzucić go do miseczki i rozetrzeć widelcem.
    Wówczas dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wlać oliwę z oliwek i sok z cytryny.
    Na koniec dodać jeszcze sól, pieprz i chili do smaku.
    Całość dokładnie utrzeć na gładką, jednolitą masę.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *