Pasta porzeczkowo-twarogowa
Pasta porzeczkowo-twarogowa 4.66 out of 5 based on 107 voters.
Składniki:
- 150 g twarogu
- ćwierć szkl. śmietanki
- 4 łyżki galaretki porzeczkowej
- 2 łyżki startego chrzanu
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy
- łyżeczka miodu
- sól
- szczypta pieprz
Sposób wykonania:
Do twarożku dodać galaretkę, śmietankę oraz chrzan.
Całość dokładnie zmiksować.
Gdy wszystkie składniki się połączą dodać jeszcze miód, sok i skórkę z pomarańczy.
Ponownie zmiksować.
Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Owoce
- Opublikowano: piątek, 25, marzec 2011 10:27
- Sylwia Żbik