Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pascha z rodzynkami

Składniki:

  • 40 dag sera twarogowego
  • 1 szkl. śmietany
  • 25 dag miękkiego masła
  • 3 żółtka
  • 12 dag cukru pudru
  • 2 cukru waniliowego
  • 10 dag rodzynek
  • 5 dag skórki kandyzowanej cytrynowej
  • szczypta soli

    Sposób wykonania:

    1. Ser zemleć w maszynce po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po 1 żółtku, kawałku masła a następnie odrobinę cukru i śmietanę.
      Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę i połączyć z bakaliami.
      Przełożyć ciasto do muślinowego woreczka i powiesić go w chłodzie na całą noc
      Na drugi dzień wyjąć z woreczka i udekorować owocami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *