Pascha malinowa
Pascha malinowa 4.33 out of 5 based on 3 voters.
Składniki:
- ½ kg tłustego, słodkiego twarogu
- 6 łyżek konfitur malinowych
- ½ kostki masła
- ½ szkl cukru pudru
- 2 żółtka
- jajko
- 1 szkl gęstej śmietany
Sposób wykonania;
Twaróg zemleć dwa razy w maszynce, po czym dodać do niego konfitury i przetrzeć całość przez nylonowe sito.
Następnie masło utrzeć na puszystą masę z dodatkiem cukru po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo żółtka oraz całe jajko.
Gdy składniki się połączą dodać śmietanę oraz masę serowo-twarogową.
Dokładnie wymieszać na jednolity krem, który przełożyć na lnianą serwetkę.
Zawinąć i obciążyć po czym włożyć do lodówki na całą noc.
Następnego dnia odwinąć z serwetki i udekorować.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: piątek, 29, marzec 2013 09:07
- Zbigniew Sypniewski
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy