Papryka pieczona z serem
Papryka pieczona z serem4.66 out of 5 based on 132 voters.
Składniki:
- 1 op sera feta
- kilka średniej wielkości papryk
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
Sposób wykonania:
Papryki przekroić na połówki.
Usunąć z nich gniazda nasienne a w ich miejsce ułożyć kawałek sera feta.
Posmarować je oliwą z oliwek wymieszana z posiekanymi ziołami.
Wstawić do piekarnika do zarumienienia.
Podawać zaraz po wyjęciu z pieca.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: wtorek, 14, luty 2012 09:45
- Olga Lubecka
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak