Panierowane smażone kalmary Iwony

15067
com_content.article
(Oddano 378 głosów z średnią 4.40 z 5)
Panierowane smażone kalmary Iwony4.40 out of 5 based on 378 voters.


Składniki:


  •  1 kg kalmarów
  •  2 cytryny
  •  2 szklanki mąki
  •  olej, sól, pieprz do smaku

Panierowane Kalmary

 

Sposób przyrządzenia:
Kalmary dokładnie oczyszczamy, płuczemy ,osączamy na papierowym ręczniku, kroimy na pierścienie. Obtaczamy w mące. Na  patelni rozgrzewamy oliwę i układamy panierowane kalmary , smażymy na złocisty kolor. Gotowe  porcje układamy na długim półmisku. Cytryny kroimy w ósemki i układamy przy każdej porcji usmażonego kalmara.
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi