Panierowane smażone kalmary

15967
com_content.article
(Oddano 11 głosów z średnią 2.55 z 5)
Panierowane smażone kalmary2.55 out of 5 based on 11 voters.


 

Składniki:


  • 1 kg kalmarów
  • 2 cytryny
  • 2 szklanki mąki
  • olej, sól, pieprz do smaku

 

Smazone Kalmary

 

Sposób przyrządzenia:
Kalmary dokładnie oczyszczamy, płuczemy ,osączamy na papierowym ręczniku, kroimy na pierścienie. Obtaczamy w mące. Na  patelni rozgrzewamy oliwę i układamy panierowane kalmary , smażymy na złocisty kolor. Gotowe  porcje układamy na długim półmisku. Cytryny kroimy w ósemki i układamy przy każdej porcji usmażonego kalmara.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi