Panierowane bakłażany
Panierowane bakłażany4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 3 średniej wielkości bakłażany
- 3 jajka
- pszenna mąka do panierowania
- 2 cytryny podzielone na ćwiartki
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Bakłażany umyć, odciąć ogonki i pokroić wzdłuż na plastry, około 2 cm. Jajka rozbić do miseczki, roztrzepać widelcem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni smażyć plastry bakłażana moczone w jajku i mące na złocisty kolor. Podawać na ciepło i na zimno. Dobrze smakują z keczupem, a najlepiej z sosem tzatziki. Udekorować ćwiartkami cytryny.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Bakłażany
- Opublikowano: wtorek, 17, maj 2011 09:02
- Iwona Podgórna
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak