Pałki z kurczaka w panierce Reni
Pałki z kurczaka w panierce Reni0 out of 5 based on 0 voters.
Przepisy na kurczaka warte spróbowania. Pałki z kurczaka w panierce Oli to nasza dzisiejsza propozycja. Przepis zawiera: pałki z kurczaka, czosnek, oliwę, żółty ser.
Składniki:
- 1 kg pałek z kurczaka
- 6 łyżek oliwy
- 5 ząbków czosnku
- 1 łyżeczka oregano
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- 1 szkl bułki tartej
- 100 dag drobno startego sera żółtego
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pałki z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Dodać do niego oregano oraz ostrą paprykę.Wlać oliwę z oliwek.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć pałki.Odstawić je na około 1 godzinę.W miedzy czasie wymieszać bułkę tartą ze startym żółtym serem.W powstałej panierce obtaczać pałki z kurczaka.Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.Piec około 50 minut.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Udka z kuczaka
- Opublikowano: niedziela, 01, marzec 2020 20:24
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany