Owoce morza z warzywami

19848
com_content.article
(Oddano 51 głosów z średnią 4.43 z 5)
Owoce morza z warzywami 4.43 out of 5 based on 51 voters.


Składniki:


  • 300 g owoców morza
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • ½ łodygi selera
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml gotowanego fondu z homara
  • 125 ml białego wina
  • sól
  • 125 g creme fraiche

Sposób wykonania:
  1. Pory, marchewkę i selera  obrać i pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem  i dusić około 8 minut.
    Po tym czasie dodać owoce morza, wino oraz fond z homara.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie doprawić do smaku solą oraz śmietanką.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi