• litr wywaru (moga być 4kostki)
  • dwie małe papryki
  • ziemniaki (np.5szt)
  • cebula
  • kukurydza w puszce (niewielkiej)
  • 25dag szynki wędzonej
  • 3-4 łyżki śmietany (12%)
  • 2 łyzki koncentratu pomidorowegoolej,mąka,sól,pieprz,majeranek,oregano


Wykonanie:
1. Podsmażyć cebulke z papryką,dodać troszke wywaru i dusić, poddusić
2. pokroic ziemniaki w kostke i gotowac w wywarze
3. gdy ziemniaki beda miekkie dodać kukurydze, szynke (najlepiej pokroić ją w paseczki) cebulke, papryke i koncentrat
4. zagęszczamy śmitaną (oczywiście wymieszaną z mąką) pamiętając, że zupa nie może byc gorąca 5. przyprawy: dużą szczyptę majeranku,oregano, OSTREJ papryki oraz sól,pieprz
6. podawać bardzo bardzo gorącą Smacznego

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi