Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Konfitury z moreli

Skład:


1 kg moreli

80 dkg cukru

 

Sposób wykonania:


Morele musza być dojrzale i jędrne, miękkie się nie nadają. Opłukać i
osączyć na sicie, przekroić, odjąć pestki, które można zachować (smak
migdałowy). Zagotować 1,5 szkl, wody z cukrem, odszumować, na wrzący, ale na
małym ogniu, wrzucić morele i zagotować. Zaraz zdjąć z ognia, ostudzić. Po
kilku godzinach znów zagotować na malym ogniu – przez kilka minut i odstawić
najlepiej na noc. Potem gotować na małym ogniu aż zrobią się szkliste,
odszumować. Gorące nakładać do wyparzonych słoików, zakręcić i odwrócić do
góry dnem. Zostawić tak do ostygnięcia. Rada – zbierając szum nie wylewać,
tylko zbierać do miseczki, kiedy się ustoi na spodzie będzie sporo pysznego
syropu, który można użyć do deserów. Pestki zawierają ziarna o smaku
migdałów, należy je potłuc, ale nie tłuc wszystkich od razu. Należy używać
ostrożnie, jedna lub maximum 2 na raz. W większej ilości mogą być trujące,
wiec tłuc tylko 1 lub 2 na raz, resztę trzymając w całości.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *