Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet z tuńczykiem konserwowanym, pomidorem i papryką

Składniki:

 

  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 pomidor
  • 1 zielona papryka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

     

     

Sposób przyrządzenia:
Tuńczyka osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Pomidora i paprykę sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać pomidora i paprykę, smażyć kilka minut mieszając, schłodzić, wymieszać z tuńczykiem, natką pietruszki i przyprawami.  Jajka  wybić do miski, przyprawić, dokładnie wymieszać. Na patelni z powłoką teflonową rozgrzać masło, wlać jajka, smażyć aż dostatecznie się zetną. Na tak przygotowany omlet nałożyć farsz, złożyć omlet na połowę, jeszcze chwilę podgrzewać i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *