Oliwkowa pasta Beaty
Oliwkowa pasta Beaty 0 out of 5 based on 0 voters.
Przygotuj z nami krok po kroku oliwkową pastę, a zobaczysz jaka jest pyszna. Do jej wykonania potrzebujesz: zielonych oliwek, kaparów, oliwy z oliwek.
Składniki:
- 1 szkl zielonych oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka kaparów
- garść listków świeżej bazylii
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Oliwki odsączyć z zalewy.Listki bazylii posiekać, a obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Wrzucić całość do blendera.Dodać jeszcze kapary odsączone z zalewy oraz wlać oliwę z oliwek.Na koniec dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.Całość dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą pastę.Gdyby wyszła zbyt gęsta można jeszcze dodać odrobinę oliwy z oliwek.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dodatki
- Opublikowano: piątek, 01, marzec 2019 19:07
- Monia