Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Oliwkowa pasta Beaty

Przygotuj z nami krok po kroku oliwkową pastę, a zobaczysz jaka jest pyszna. Do jej wykonania potrzebujesz: zielonych oliwek, kaparów, oliwy z oliwek.  
 

Składniki:

  • 1 szkl zielonych oliwek 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka kaparów 
  • garść listków świeżej bazylii 
  • sól 
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Oliwki odsączyć z zalewy.
    Listki bazylii posiekać, a obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić całość do blendera.
    Dodać jeszcze kapary odsączone z zalewy oraz wlać oliwę z oliwek.
    Na koniec dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.
    Całość dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą pastę.
    Gdyby wyszła zbyt gęsta można jeszcze dodać odrobinę oliwy z oliwek.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *