Okonie smażone w cieście z kurkumą
Okonie smażone w cieście z kurkumą 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg małych okonków
- ½ szkl oleju
- 6 łyżek mąki
- 150 ml wody
- ½ cytryny
- łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
Sposób wykonania:
Wypatroszane o oczyszczone ryby natrzeć solą oraz pieprzem.
Następnie mąkę wymieszać z wodą po czym dodać kurkumę oraz posiekaną szałwię.
W powstałym cieście zanurzać ryby po czym smażyć na głębokim rozgrzanym tłuszczu na złoto.
Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: środa, 27, luty 2013 06:19
- Konrad Krasiński
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla