Składniki:
- 2 duże okonie
- 2 garście kopru włoskiego
- 3 liście szałwii
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oleju
Składniki:
Składniki: 1 kg małych okonków ½ szkl oleju 6 łyżek mąki 150 ml wody ½ cytryny łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Sposób wykonania: Wypatroszane o oczyszczone ryby natrzeć solą oraz pieprzem. Następnie mąkę wymieszać z wodą po czym dodać kurkumę oraz posiekaną szałwię. W powstałym cieście zanurzać ryby po czym smażyć na…
Składniki: 1 kg małych okonków ½ szkl oleju 6 łyżek mąki 150 ml wody ½ cytryny łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Sposób wykonania: Sprawione ryby natrzeć solą oraz pieprzem. Następnie mąkę wymieszać z kurkumą po czym dodawać wodę tak aby powstało gęste ciasto. W ciście zanurzać kawałki ryby, które smażyć na rozgrzanym…