Ogórki w musztardzie
Ogórki w musztardzie 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1 l wody
- 2 szkl octu
- 2 łyżki soli
- ½ kg cukru
- 5 łyżek musztardy
- ziele angielskie
- pieprz
- liście laurowe
Sposób wykonania:
Do wody wrzucić wszystkie podane przyprawy.
Doprowadzić do wrzenia i gotować około 5 minut.
W między czasie ogórki włożyć do słoików i zalać je marynatą.
Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 5 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ogórki
- Opublikowano: poniedziałek, 28, listopad 2011 09:28
- Paulina Drzymała
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak