Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ocet estragonowy z brandy

Składniki:

  • ½ l octu winnego
  • 1 łyżeczka liści estragonu
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • ½ łyżeczki startej skórki cytrynowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka brandy

Sposób wykonania:
Do słoika wrzucić listki estragonu, szczypiorek, skórkę cytrynową oraz ząbek czosnku.
Skropić całość brandy i zalać octem winnym.
Szczelnie Zakręcic i potrząsnąć słoikiem aby składniki się wymieszały.
Odstawić na 10 dni w temperaturze pokrojowej.
Po tym czasie ocet przecedzić i przelać do butelki.
Przechowywać w chłodnym miejscu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *