Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nigeryjska zupa orzechowa

 

Składniki:

 

  • 2 szkl wody
  • ½ kostki rosołowej drobiowej
  • ½ kostki rosołowej warzywnej
  • 1 ½ małych zielonych papryczek chili
  • ¼ szkl posiekanej zielonej słodkiej papryki
  • ¼ szkl posiekanej cebuli
  • 3 łyżki masła z orzechów ziemnych

Sposób wykonania:
Do garnka wlać wodę, wrzucić do niej kostki rosołowe oraz chili.
Doprowadź całość do wrzenia po czym dodać paprykę oraz cebulę.
Jeszcze raz doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut.
Po tym czasie dodać masło orzechowe i na malutkim ogniu podgrzewać, aby masło się rozpuściło i powstała jednolita konsystencja.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *