Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z pomidorów z serkiem śmietankowym

Składniki:

  • 4 łyżki masła
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów
  • 1 ½ l soku pomidorowego
  • 2 liście laurowe
  • 200 g serka śmietankowego
  • 1 szkl mleka
  • 1 szkl śmietany
  • sól
  • pieprz


 

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebule oraz czosnek.
Wówczas dodać pomidory razem z zalewą, sok pomidorowy oraz liść laurowy.
Trzymać na małym ogniu około 20 minut.
Po tym czasie zdjąć garnek z ognia, a gdy zupa lekko przestygnie całość zmiksować z dodatkiem serka śmietankowego.
Na koniec wlać jeszcze mleko oraz śmietanę i dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Można podawać na zimno lub gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *