Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z marmoladą smażone na maśle

 

Składniki:

 

  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1, 25 szkl mleka
  • 150 g mąki
  • 0,5 szkl wody gazowej
  • olej
  • marmolada jabłkowa
  • cukier puder
  • masło

Sposób wykonania:
Do mleka wspak mąkę, wbić jajka i dodać sól, cukier oraz wodę gazowaną.
Całość dokładnie wymieszać aby powstało jednolite ciasto.
Z powstałego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju.
Usmażone naleśniki posmarować  marmoladą, złożyć na pół i obsmażyć na rozgrzanym maśle.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *