Naleśniki z marmoladą smażone na maśle
Naleśniki z marmoladą smażone na maśle 5.00 out of 5 based on 11 voters.
Składniki:
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru pudru
- 1, 25 szkl mleka
- 150 g mąki
- 0,5 szkl wody gazowej
- olej
- marmolada jabłkowa
- cukier puder
- masło
Sposób wykonania:
Do mleka wspak mąkę, wbić jajka i dodać sól, cukier oraz wodę gazowaną.
Całość dokładnie wymieszać aby powstało jednolite ciasto.
Z powstałego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju.
Usmażone naleśniki posmarować marmoladą, złożyć na pół i obsmażyć na rozgrzanym maśle.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Mleczne
- Opublikowano: poniedziałek, 19, listopad 2012 09:46
- Karolina